Pasapoarte si microcipari

Pasapoarte si microcipari

Daca doriti sa transportati animalele de companie in afara tarii va trebui sa microcipati exemplarele si sa le intocmiti pasapoarte. Aceste reglementari au fost introduse odata cu aderarea la UE si sunt prevazute in ordinul nr. 8/22.01.2007 emis de Autoritatea Nationala Sanitara si pentru siguranta Alimentelor.

Cabinetul veterinar efectueaza microcipari si elibereaza pasapoarte pentru companionul dumneavoastra.

Microcipul este un dispozitiv electronic, de dimensiuni reduse (aproximativ cat un bob de orez), care contine un cod unic ce poate fi citit cu ajutorul unui scanner special. Implantarea microcipului se face intr-un mod cat se poate de simplu si este foarte asemanatoare cu o injectie obisnuita. Microcipul este implantat subcutanat si nu necesita anestezie.

Pasaportul este de fapt un carnet de sanatate valabil international in care se regasesc aceleasi informatii din carnetul de sanatate obisnuit. Dupa inregistrarea in rubricile pasaportului a informatiilor care se refera la actiunile sanitar-veterinare efectuate asupra animalului de companie, medicul veterinar aplica in dreptul fiecarei inregistrari parafa, semnatura si stampila unitatii.

Pasaportul va fi legalizat de directiile sanitar-veterinare, conform unui ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.